Rabu, 13 Juni 2012

ready for speakin in front of people in graduation ceremony

akhirnya step untuk mencapai target saya dalam acara kelulusan nanti tinggal selangkah lagi. dalam artian saya sudah menulis apa-apa yang bakal saya omongin di atas panggung, saya tulis rapi dan telah dicheck oleh guru saya yang cantik jelita dan setelah pengecheckan ternyata apa yang saya tulis diterima dengan baik dan mendapat penghargaan yang setimpal atas kerja saya. alhamdulillah. tinggal latihan ngomong aja sekarang.

btw, apa sih yang saya tulis untuk dijadikan kata-kata pembuka di acara kelulusan tadi? yuk simak. eitss sebelum membaca siapin kamus dulu yah :) muehehehe. karena bahasa yang saya gunakan adalah bahasa turki :)

TÖMER. Türkçe Öğretım Merkezi. hepimiz burada TÖMER hakkında çok şey biliyoruz. ama dışarıdaki insalnlar biliyorlar mı? böyle sorsak tabi ki bazıları biliyor bazıları da bilmiyor. bilen insanlar TÖMER yabancı dil kursu olarak tanıyorlar. TÖMER ya yabancıların Türkçe öğrencileri yer olarak biliniyor, ya da Türkiye'deki yabancıların toplandığı yer olarak tanınıyor. ama onlar TÖMER'in bizim için dil kursundan başka öneminin olduğunu biliyorlar mı? tabi ki bilmiyorlar. bundan dolayı ben sizlere TÖMER'in bizim için önemini anlatmaya çalışacağım.

Buraya ilk geldiğimiz gün çoğumuz Türkçe bilmiyorduk. sadece merhaba, nasılsın, iyiyim gibi basit sözcükleri biliyorduk. insanlarla konuşmaktan bile korkmuştuk. ne söyleyeceğimizi ve nasıl söyleyeceğimizi bilmemiştik. insanların söylediklerini bile anlayamıyorduk.  sıfır türkçe ile kendimizi nasıl ifade edebileceğimizi burda,TÖMER'de öğreniyorduk.

TÖMER'de her gün dört beş saat beraber Türkçe öğreniyorduk. dilbilgisi öğreniyor, dinleme yapıyor, konuşma yapıyorduk. TÖMER'de yaptığımız şeyler bu kadar mı? TOMER bizim için sadece Türkçe okuduğumuz yer mi? hayır elbette. TÖMER bizim için Türkiye'deki yuvamız. Evimiz.

Bizim için TÖMER'in Türkçe öğrenmekten başka önemi de var. yani Arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz. TÖMER'de, yuvamızda biz bir aile gibi olduk. sohbet ettik, şaka yaptık, doğum günümüzü kutladık, futbol oynadık, birbirimize yardım ettik ve sinemaya gittik. bunlar gibi yaptığımız sosyal etkinlikler birbirimizi yakınlastırdı.

TÖMER'de her gün türkçe öğrenmek belki biraz sıkıcıydı. ama arkadaşlarımızla ve öğretmenlerimizle buluşmak hiç sıkıcı değildi. TÖMER'de okuyabildiğimiz için biz ne kadar şanslı olduğumuzu farkediyoruz. faklı farklı ülkeden gelen insanlarla tanışabilmek bizim için değerli ve kymetli bir fırsat. FİLİSTİN, KOSOVA, AHISKA, AFGANİSTAN, RUSYA, PAKİSTAN, AFRİKA, LİBYA, KAZAKİSTAN VE BAŞKA ÜLKELER.

Geldiğimiz ilk gün belki biz birbirimizle tanşsmakatan biraz utandık ve korktuk. çünkü biz birbirimizden farklıydık. ama gün geçtikçe bizler iyi birer dost olduk.

Şimdi sizlere bir soru sormak istiyorum. eğer dünyada sadece bir renk olsaydi hayat nasıl olacaktı? düşünemem ama mutlaka sıkıcı olmalı. bu yüzden Allah bu dünyadakileri farklı farklı yaratmış. bu farklılıklar bu dünyanın güzel ve muhteşem olmasını sağlıyor.

biz de böyleyiz. TÇMER'de biz bir bahçede rengarenk çiçekler gibiyiz. sahip olduğumuz farklılık bu bahçenin daha güzel ve daha zengin olmasını sağlıyor. bu farklılık bizim arkadaşlığımızı bozmuyor. üstelik farklılık bizim arkadaşlığımızı zenginleştiriyor.

kültürlerimiz farklı olmasına rağmen biz barış içinde beraber yaşabiliyoruz. farklı farklı kültürler öğreniyoruz ve farklı farklı karaktere sahip olan insanlarla anlaşmaya çalışıyoruz.
anadilimiz de farkı. ama burada aynı dille, Türkçe ile konuşuyoruz ve arkadaşlar ediniyoruz. sadece TÖMER değil Türkçe de bizi birleştirdi.

kalbimden geçen isteğim var. keşke bu dünyadaki insanlar bizim gibi olsaydı, bizim dostluğumuz ve kardeşliğimiz gibi olsaydı bu dünyada savaş olmazdı, barış içinde yaşardık ve hiç kimse acı çekmezdi. Ben söylediğimin gerçekleşebileceğine inanıyorum. dünyada barış icinde yaşama isteğimizi gerçekleştirebileceğimize de inanıyorum. bu yüzden iyi ders çalışalım, ülkemizde büyük birer adam olalım, ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi kuvvetli kuralım ve barış içinde yaşayalım.


FINISH. DAN JOB TERAKHIR DAN TARGET TERAKHIR ADALAH
MEMBACAKAN KATA-KATA INI DENGAN SUNGGUH-SUNGGUH DAN SEPENUH HATI SERTA TULUS IKHLAS :')

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...